Stupeň štipľavosti 5 podľa Scovillovej stupnice (SHU) 1-5 (vzostupne 1 najmenej štipľavé, 5 najštipľavejšie)
Výsev pod sklo 2.- 5. mesiac do hĺbky 0,5 cm. Rastlinky neskôr otužujeme a vysádzame 4.-6. mesiac na stanovisko do sponu 60x40 cm. Zber 6. – 9. mesiac
Chilii Papričky Trinidad Moruga Scorpion
Pochádza z časti Moruga na karibských ostrovoch Trinidad a Tobago a nazýva sa "škorpión" kvôli svojej veľmi ostrej chuti, čo ho robí jedným z najštipľavejších paprík na svete. Plody, veľké ako golfová loptička, zožltnú, keď sú úplne zrelé. Dávajte si veľký pozor keď ju používate čerstvú. Používajte rukavice a zabráňte kontaktu s pokožkou, očami a sliznicami. Umyte si ruky. Zabráňte kontaktu s deťmi či zvieratami!
Medzinárodne uznávaná klasifikácia "Scoville Scale" umožňuje klasifikáciu chilli papričiek podľa ich štipľavosti (presnejšie na základe obsahu kapsaicínu, čo je chemická látka, ktorá stimuluje receptory na jazyku a spôsobuje pocit tepla). Na základe toho sme zjednodušene rozdelili náš sortiment na 5 stupňov štipľavosti (s červeným označením 5 najvyššou úrovňou štipľavosti a 1 najnižšou).
Stupeň štipľavosti 5.