Stupeň štipľavosti 5 podľa Scovillovej stupnice (SHU) 1-5 (vzostupne 1 najmenej štipľavé, 5 najštipľavejšie)
Výsev pod sklo 2.- 5. mesiac do hĺbky 0,5 cm. Rastlinky neskôr otužujeme a vysádzame 4.-6. mesiac na stanovisko do sponu 60x40 cm. Zber 6. – 9. mesiac.
Chilli Naga Morich
Pôvodne z Indie patrí medzi najštiplavejšie odrody na svete. Plody sú nepravidelného tvaru, 3-4 cm dlhé, s miernym hrotom. Keď je zrelá, je červená s trochou mäsovej buničiny. Silná, hustá, rozvetvená rastlina, vysoká 60-80 cm, miluje slnečné miesta a úrodné a čerstvé pôdy. Pozor ak ju chcete použiť čerstvú. Používajte rukavice a predchádzajte kontaktu s pokožkou, očami a sliznicami. Umyte si ruky znovu. Zabráňte kontaktu s deťmi a domácimi zvieratami!
Medzinárodne uznávaná klasifikácia "Scoville Scale" umožňuje klasifikáciu chilli papričiek podľa ich štipľavosti (presnejšie na základe obsahu kapsaicínu, čo je chemická látka, ktorá stimuluje receptory na jazyku a spôsobuje pocit tepla). Na základe toho sme zjednodušene rozdelili náš sortiment na 5 stupňov štipľavosti (s červeným označením 5 najvyššou úrovňou štipľavosti a 1 najnižšou).
Stupeň štipľavosti 5.