Papája (Melónovník)

Výrobca : Saflax
Počet semien v balení: 30

Palme podobná papája je veľmi zvláštna rastlina. Nie je to naozaj strom, pretože jeho stonka nie je drevnatá, a z botanického hľadiska sú jeho obrovské plody vlastne bobule. Jeho kožovité listy - pripomínajúce listy figy - sú umiestnené špirálovito okolo stonky. Kvety sú krémovo sfarbené s aromatickou vôňou. Nezrelé ovocie sa používa ako zelenina na výrobu chutneys, curries a salsy. Zrelá dužina má sladkú chuť, ktorú možno zintenzívniť pridaním trochu citrónovej šťavy alebo zázvoru. Názov papája pochádza z jazyka arawakských indiánov, ktorí používali ovocie ako liečivú rastlinu.
Predajná cena4,55 €
Zľava
Price / kg:

Popis

Papája (Melónovník, Carica papaya)

Pestovanie: Výsev vo vnútri je možný počas celého roka. Ak chcete zvýšiť klíčivosť, mali by ste semienka cez noc namočiť do teplej vody. Potom semená zasaďte približne 1 cm hlboko do vlhkého výsevného substrátu (najlepšie bez živín ako napr. kokosové vlákno) a zakryte nádobu čírou fóliou, aby ste zabránili vysychaniu zeminy. Nezabudnite do fólie urobiť nejaké diery a každé dva- tri dni ju celkom odokryť na cca 2 hodiny. Takto sa vyvarujete vzniku plesní vo vašom substráte. Umiestnite nádobu na svetlé a teplé stanovisko s teplotou medzi 20 ° C a 25 ° C a udržiavajte substrát vlhký no nie mokrý. Klíči cca 3-4 týždne.

Stanovisko: Papaya je tropická rastlina a uprednostňuje svetlé slnečné stanovisko. Počas leta sa dá presunúť ne teplé, svetlé, a pred vetrom chránené miesto v záhrade alebo na vašom balkóne. Dokonca aj mladšie rastliny dokážu odolávať prudkému slnečnému žiareniu.

Starostlivosť: Potrebuje pomerne menej vody a postačí, aby sme udržali zem trochu vlhkú. Príliš veľa vody môže spôsobiť poškodenie koreňov. Preto sa odporúča, aby horná vrstva zeminy medzi ďalším zaliatím vždy preschla. Polievame dažďovou alebo odvápnenou vodou. V období medzi májom a októbrom by ste mali každé dva týždne poskytnúť vašej rastline hnojivo.

V zime: Neznepokojujte sa, ak vaša rastlina zhodí všetky listy a javí známky života len na vrcholkoch. Udržujte korene teraz dosť suché. Najmä počas hibernácie mladších rastlín by ste mali nechať kvetináč na svetlom mieste bez prievanu s teplotou medzi 15 ° a 25 ° C. Vetvenie mäkkého dreva môže byť prerezané a potom ošetrené štepárskym voskom.